Världens plätt-lättaste och godaste äppelkaka!

Du svänger ihop den på tio minuter, du har förmodligen ingridienserna hemma och du kommer garanterat att tycka om den. Det översta på kakan blir lite "segt" och krispigt, och under mjuk och varm.

2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ägg
100 gram smält smör
4 äpplen
1/2 tesked bakpulver
Kanel
Kardemumma

Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form. (Smöra den innan om du vill, jag skiter i sådant tjafs). Strö kanel och kardemumma över.
Blanda de torra ingridienserna, tillsätt ägget och smöret. Blanda ihop alltihop till en smet.

Bred ut smeten över äpplena och grädda på 175 grader i ca 35 minuter. (Jag brukar strö lite extra kanel och kardemumma över degtäcket innan gräddning).

Voala!

Jag föredar syrliga äpplen som Granny Smith, men det går ju förstås bra med vilka äpplen som helst.
Om man inte tycker om äpplen kan man ta någon annan frukt, eller varför inte bär, och lägga i botten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0