Lördagsdessert
Så här fin efterrätt får man på lördagar, när man kan skylla sin tjockhet på graviditeten:
Pannacotta med äkta vanilj och passionsfrukt, 4 port
Svinenkelt och jättesmarrigt!
4 dl grädde
1 dl gelésocker
2 vaniljstänger
8 passionsfrukter
Blanda grädde med socker och vanilj och låt koka en halv minut.
Häll smeten i glas och låt svalna i kylskåp (eller som jag, utomhus).
Om man inte gillar passionsfrukstkärnor kan man göra som jag och låta kärnorna rinna av genom en sil någon timme och pressa lite med en sked då och då, och bara använda själva saften.
Häll ovanpå de stelnade pannacottaglasen.
Efterrätten blir härligt krämig-sur-syrlig-söt-vaniljig :)

Pannacotta med äkta vanilj och passionsfrukt, 4 port
Svinenkelt och jättesmarrigt!
4 dl grädde
1 dl gelésocker
2 vaniljstänger
8 passionsfrukter
Blanda grädde med socker och vanilj och låt koka en halv minut.
Häll smeten i glas och låt svalna i kylskåp (eller som jag, utomhus).
Om man inte gillar passionsfrukstkärnor kan man göra som jag och låta kärnorna rinna av genom en sil någon timme och pressa lite med en sked då och då, och bara använda själva saften.
Häll ovanpå de stelnade pannacottaglasen.
Efterrätten blir härligt krämig-sur-syrlig-söt-vaniljig :)

Kommentarer
Trackback