Namnsdagsmiddag

Igår hade Jonas namnsdag (han heter Knut i mellannamn) och han hävdade bestämt att när det är namnsdag så får man välja middagsmat, för så har det alltid varit.

Han valde hamburgare, så det gjorde vi.
Godast blir om man blandar en äggula i köttfärssmeten, men inte vitan. Den gör nämligen att smeten sväller och burgarna blir tjocka och höga hellre än tunna och saftiga.
Vi brukar köra med vanligt rakserbröd också istället för de där tråkiga torftiga hamburgerbröden som man köper i 8-pack och som sedan ligger i frysen och skräpar i flera månader.

Sock pricken över i:et har jag massor av sallad och saltgurka på min burgare, och hemgjord dressing som är mycket godare än köpedressning på tub. Här kommer receptet om du vill testa:

(Jag gör alltid röror på en höft, så inga mått är exakta)

En klick majonäs (typ 2-3 matskedar)
1 matsked tomatpure
2-3 matskedar bostongurka
Finhackad rödlök efter smak
Chilipulver
Örtsalt
Svartpeppar

Man kan ju naturligtvis också pimpa till dne lite med en knivsudd sambal olec eller några droppar tabasco om man är på det humöret. Extra lyx blir det också med Änglamarks ekologiska pommes frittes att dippa i överbliven dressing.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0