Hemgjord müsli

Världens godaste frukostmüsli gör man själv, lätt som en plätt med det man tycker bäst om!
(Är man rik väljer man Renee Voltaires variant i lösvikt, kostar multum för vanliga frön och korn som kostar en bråkdel på bakhyllan några meter bort).

Jag valde några favoriter: fiberrika havregryn, linfrö (hela), hasselnötter, vetepuffar, kokosflingor och torkade tranbär.
Müslin kan ju förstås varieras i det oändliga.

Jag hackade nötterna och blandade med hälften av havregrynen och de övriga ingridienserna, förutom tranbären.
Jag lade alltihop i en bred långpanna och ringlade flytande honung över och rörde runt.
Sedan rostade jag på 175 grader i 30 minuter, rörde runt då och då.
Sedan fick blandningen svalna utomhus, och till sist blandade jag i tranbären och resten av havregrynen.

Voala!



Nästa omgång tänkte jag ladda med torkat äpple, kanske skvätta lite juicekoncentrat (ananas eller kanske passionsfrukt?) över balndningen innan rostning. Kanske toppa med russin? Som sagt, müslin kan varieras i oändlighet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0